A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу  дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник»

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник»

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України з 16 по 18 травня 2023 року провів фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник». Конкурс пройшов у змішаному форматі (очно та дистанційно). В конкурсі взяли участь вихованці еколого-натуралістичних центрів, станцій юних натуралістів, навчально-виховних комплексів та закладів загальної середньої освіти. На захист було представлено 76 робіт, серед них робота Боярин Катерини, учениці ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.».

09:45 22.05.2023

Чергова гуманітарна допомога від Клішковецької громади доставлена на передову.

Чергова гуманітарна допомога від Клішковецької громади доставлена на передову.

          Цього разу наші волонтери зустрілися з хлопцями з сіл Рухотин, Млинки, Клішківці,  Малинці.Зустріч була приємною, адже наша підтримка в даний час дуже їм потрібна.Дякували хлопці всім хто долучився: Володимиру Марчуку за футболки, нижню білизну та газові балончики; Андрію Деордійчуку та  жителям Поляни (Стрільчук) за тушонки, паштети, сало, піцу; господиням з Рухотина за смачний домашній хліб; Мар’яні  Семенко за домашні страви(котлети, салати, рибу, млинці, тощо);  Сергію Галичанському за необхідні будівельні матеріали; Роману Гановському за генератор,  Ніні і Олександру Палагнюкам за солодощі. Також для придбання всього необхідного коштами допомогли  вчителі  ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.», Віктор Солом’яний, Анатолій Бобик (постійно з Італії), Марія Козак (з Італії). Бус для перевезення традиційно надав Віталій Мангул.

13:29 19.05.2023

Свято Матері

Свято Матері

  Щороку в травні, після Великодніх дзвонів, коли небесна блакить наповнюється пташиним співом, коли у трави і квіти вбирається земля, із весняним подихом приходить до нас найпрекрасніший день – Свято Матері. …«Мама»… це слово росте з нами тихо і просто, як росте калина, як зацвітають мальви, як сходить сонце, як вимовляється вечірня молитва… І відколи існує білий світ, німбом непорочної чистоти і небесної краси, сіяє над нами мамина колискова пісня… Це від неї – тої одвічної і первозданної маминої колискової, що дає (таким маленьким ще діткам) твердий поступ у життя, мабуть, і бере початок люд увесь, мова рідна, земля…

12:28 17.05.2023

Почесну відзнаку голови Чернівецької ОДА вручено клішківчанину Геннадію ТАТАРИНУ

Почесну відзнаку голови Чернівецької ОДА вручено клішківчанину Геннадію ТАТАРИНУ

Геннадій Дмитрович Татарин є прикладом того, як можна змінити світ на краще своїми діями. Неодноразово він довозив жителям зони бойових дій продукти харчування, воду, ліки, необхідні речі.Незважаючи на труднощі, які виникали, він продовжує допомагати розуміючи, що навіть маленька допомога може мати велике значення для людей, які її потребують. Геннадій знає, що його допомога є корисною для інших людей, і переконаний в тому, що якщо кожен із нас допоможе хоча б одній людині, то світ стане кращим для життя. Підтверджує його переконання нагорода - Почесна відзнака голови Чернівецької обласної державної адміністрації "ЗА СПАСІННЯ ЖИТТЯ"

10:10 17.05.2023

Мистецький захід «Ми – діти твої, Буковино!»

Мистецький захід «Ми – діти твої, Буковино!»

16 травня 2023 року з метою формування національно-культурної громадянської ідентичності, національно-патріотичного світогляду, збереження та розвитку суспільно-державницьких та духовно-моральних цінностей українського народу проведено мистецький захід «Ми – діти твої, Буковино!» на базі  філії «Малинецький ЗЗСО І-ІІ ступеня – ЗДО».           

15:48 16.05.2023

Відбувся черговий тур чемпіонату області з футболу (перша ліга)

Відбувся черговий тур чемпіонату області з футболу (перша ліга)

В неділю відбувся черговий тур чемпіонату області з футболу (перша ліга). ФК Клішківці грала в гостях у Рідківцях. Перед початком матчу всі учасники, судді, вболівальники  хвилиною мовчання вшанували пам‘ять рідківчанина воїна-героя Євгена Проніна,  який загинув захищаючи Україну. Матч почався з повної нашої переваги і після першого тайму ми вигравали 2:0. Але шалений тиск суперника після перерви та одна невимушена помилка призвела до двох пропущених голів в наші ворота. В підсумку - третя поспіль нічия 2:2 , яка незадовільнила жодну з команд.

15:56 15.05.2023

Відбувся п‘ятий  всеукраїнський турнір пам‘яті Першого космонавта незалежної України Л. Каденюка

Відбувся п‘ятий  всеукраїнський турнір пам‘яті Першого космонавта незалежної України Л. Каденюка

В суботу 13 травня в м. Хотин відбувся п‘ятий  всеукраїнський турнір пам‘яті Першого космонавта незалежної України Л. Каденюка. Команда чотирнадцятирічних хлопчат була представлена нашою громадою, як команда з села, де народився Герой України. Цього разу, вперше була сформована збірна дітей, з майже всіх сіл нашої громади: Клішківці, Перебиківці, Поляна, Рухотин, Шилівці. За жеребом організатори відрядили нашу команду в групу з фаворитами ДЮСШ Кельменців та ДЮСШ Новодністровська. І, нажаль, обом цим командам за рядом суб‘єктивних та об‘єктивних причин ми поступились. В другій групі грали ДЮСШ Хотина, ДЮСШ Заставни, ДЮСШ Кам‘янець -Подільська  та Грубно. Після визначення переможців груп було визначено півфіналістів: Кам‘янець-Подільськ програв Новодністровську, а Заставна Кельменцям. В фінальній грі за кубок грали наші суперники по групі : ДЮСШ Кельменців - ДЮСШ Новодністровська, перемогли кельменчани і цілий рік будуть володарями цього традиційного трофею. Нашій команді в підсумку вдалося випередити ДЮСШ Хотина та Грубно. В цілому для першого нашого збору результат прийнятний. Основне залучені діти всієї громади, котрі вперше приймали участь в такому серйозному турнірі, за словами хлопчиків дуже сильно хвилювались. Хочеться подякувати за наше відрядження сільській раді, вчителям та батькам.

15:54 15.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь