A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Пішов з життя Герой України - наш земляк Леонід Костянтинович Каденюк

Дата: 31.01.2018 16:23
Кількість переглядів: 1539

 210152013

Страшні рядки в новинах облетіли Клішковецьку  сільську об»єднану територіальну громаду і не тільки її, а і всю Україну : «Перший і єдиний на сьогодні український космонавт Леонід Каденюк раптово помер на 68-му році в середу в Києві. За інформацією родичів, під час традиційної ранкової пробіжки в парку в середу вранці в Леоніда Костянтиновича стався серцевий напад. Його доправили до лікарні, проте врятувати його життя медикам не вдалося»

 Леонід Костянтинович Каденюк народився 28 січня 1951 року у селі Клішківці Хотинського р-ну Чернівецької області  в сім»ї вчителів. Закінчив Клішківецьку середню школу зі срібною медаллю(1967), Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків (1971), Московський авіаційний інститут (1989). Пройшов повний курс підготовки до польотів на кораблях «Союз» та орбітальній станції «Мир». Пройшов підготовку за програмою «Буран». Льотчик-випробувач I класу, освоїв 54 типи та модифікації літаків. Герой України (1999). Генерал-майор авіації. Почесний громадянин міста Чернівці та села Клішківці (2001). Народний депутат України 4-го скликання (2002-2006). Кандидат технічних наук (2006). Віце-президент Аерокосмічного товариства України (з 2007). Радник прем`єр-міністра України з питань авіації та космонавтики, радник голови ДКА України (з 2011).  Автор книги «Місія — космос» (2009).

Великі досягнення Леонід Костянтинович здобув у своєму житті. У планах було - удруге полетіти у космос. Він був надзвичайно працьовитою, наполегливою, енергійною, порядною та щирою Людиною, до якої зверталися з усієї України за порадою та допомогою, Людиною, яка стала прикладом для всіх. Він був справжнім патріотом України.

Прохання нашої громади у наданні допомоги у вирішенні проблемних питань, він приймав як свій обов’язок. Клішковецька сільська об’єднана територіальна громада в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті Леоніда Костянтиновича і висловлює щирі співчуття родині покійного. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Леоніда Костянтиновича

Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

___________________________________________________________________________________________________________

Похорони Леоніда Костянтиновича Каденюка відбудуться  2 лютого 2018  року, у п’ятницю.   Прощання буде в клубі Кабміну з 11:00 до 13:00. Ховати будуть на Байковому кладовищі, де знаходяться могили самих відомих особистостей держави. Церемонія відкрита для всіх охочих.

Від"їзд делегації від Клішковецької сільскої об"єднаної територіальної громади  буде здійснено 01 лютого 2018 року о 21.00 від адмінприміщення сільської ради.

На території громади оголошено триденний траур.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь