A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

13 травня СВЯТО МАТЕРІ

Дата: 11.05.2018 16:23
Кількість переглядів: 934

Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

Сьогодня  11.05.2018 року  у Клішковецькому НВК відмічали  "Свято матері". О 10 годині   першими виступили дошкільнята групи №7 корпусу А (Вихователі  Гаврилян Альона Борисівна та  Софроній Тетяна Миколаївна), о12 годині виступили першокласники центрального корпусу (Вчитель Пінтяк Орися Василівна). Діти розповідали віршики, співали пісні про рідних та дорогих серцю матусь. Присутніми були мами кожної дитини та  бабусі й татусі.

Дошкільнята гарно порадували своєю щирою помішкою та розкутістю.

Відбувся кокурс і для матусь «Вгадай поцілунок своєї кровинки». Мамам  зав"язували очі і до кожної по черзі підходили по декілька дітей, а мама мала б відчути поцілунок своєї дитини. Це було щиро та зворушливо.

А для першокласників це був не перший виступ. Вони вже вільно володіли комунікативними навичками та правилами поведінки. Їхня концертна програма була багатогранною   на пісні  та танці, конкурси та іри.

По завершенню кожного виступу діти дарували подарунки своїм рідним матусям.

IMG-b833f65ce93f11722e12f861434dae0d-V[1]

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь