A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

«Хай пісня скликає друзів»

Дата: 07.05.2018 11:35
Кількість переглядів: 756

 У мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у рамках проекту «СХІД+ЗАХІД=МИР» відбувся ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів». За словами його директора Ольги Чурікової-Кушнір, захід невипадково вирішили приурочити пам’яті Першого космонавта України, Героя України, Почесного доктора ЧНУ Л. К. Каденюка, адже Леонід Костянтинович завжди активно долучався до його організації та проведення.
Започаткований у 2007 році конкурс раніше проводився в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка. Востаннє він відбувся у 2014-му, бо ж відтоді навчальний заклад перебуває в евакуації. Цьогоріч естафету проведення перебрав на себе ЧНУ імені Юрія Федьковича.
До буковинського краю, мов співочі птахи, злетілися з усієї України, а також близького та далекого зарубіжжя шанувальники музичного мистецтва, адже мову музики розуміють усі, незалежно від національності та художніх уподобань. Свято знайшло палкий відгук у серцях понад 800 учасників – чудових хорових і вокальних колективів та солістів-вокалістів.
У п‘ятій віковій категорії серед двадцятки колективів третє призове місце посіли талановиті клішківчанки – гурт «Сина квітка». Вони зуміли гідно представити рідне село космонавта та школу його імені, в якій вони працюють. Українські народні пісні «Ходила мати» і «Розпрягайте, хлопці, коней» у їхньому виконанні, колоритні костюми та акторські здібності справили неабияке враження на поважне суддівство.Фото без опису

– Ми надзвичайно раді, що отримали таке визнання, адже оцінювали наш виступ члени журі не лише з України, а й з Австрії, Молдови, Румунії, Італії та Китаю, – ділиться враженнями керівник гурту Вікторія Мельник. – До того ж ми не мали права виступити погано, у пам‘ять про нашого славетного земляка-клішківчанина доклали всіх зусиль, аби довести, що його маленька батьківщина багата талантами. Конкурс-фестиваль подарував нам яскраві зустрічі із зарубіжними виконацями хорового мистецтва, ми обмінялися творчими здобутками. А ще мали можливість виступати на різних концертних майданчиках, спілкуватися з відомими музикантами, композиторами, диригентами, підвищуючи свій фаховий рівень.
Гордимося з того, що завдяки цьому проекту Чернівці стали справжньою столицею хорового мистецтва, куди зібралися дзвінкоголосі таланти світу. Звичайно, маємо надію, що вже скоро з Божою допомогою на всій території України запанує мир та злагода, а українська пісня знову звучатиме в усіх куточках нашої Батьківщини, – висловила сподівання Вікторія Мельник.
 



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь