A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Для зарахування періодів роботи до страхового стажу роботодавці повинні уникати заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску

Дата: 05.05.2018 10:58
Кількість переглядів: 650

З 1 січня 2000 року страховий стаж обчислюється за даними, які містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Така інформація  формується на основі звітності страхувальників - юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - про нарахування заробітної плати, а також фізичних-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, про суми нарахованого єдиного внеску.

Проте не всі страхувальники своєчасно сплачують єдиний внесок, внаслідок чого значно скорочуються надходження доходів до бюджету Пенсійного фонду України, кошти якого спрямовуються на здійснення пенсійних виплат. А найголовніше – працівникам таких недобросовісних роботодавців не зараховується страховий стаж, поки заборгованість не буде повністю погашена.

З огляду на те, що з 1 січня нинішнього року для призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття потрібно мати не менше 25 років страхового стажу, а щороку вимога за цим критерієм зростатиме до 2028-го, коли необхідний страховий стаж становитиме 35 років, зарахування страхового стажу має важливе значення для обчислення розміру пенсійної виплати.

Дивує байдужість до набуття страхового стажу майже 8,4 тисячі громадян нашої області, що є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність, заборгованість з єдиного соціального внеску яких станом на 1 квітня нинішнього року становила понад 32 млн. грн. (за даними ДФСУ), з яких понад 28 млн. грн. – це кошти, які спрямовуються до бюджету Пенсійного фонду. Рано чи пізно заборгованість з єдиного внеску боржники будуть зобов’язані сплатити, однак зі  значними штрафними санкціями та пенею.

Нагадаємо, що страховий стаж потрібен і для отримання соціальних виплат, а саме: у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від особи обставин, інших випадках, передбачених законом.

Тож, шановні роботодавці та фізичні особи-підприємці, Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області просить Вас провадити діяльність таким чином, щоб не допускати заборгованості з єдиного соціального внеску, яка стоїть на заваді зарахуванню періодів роботи до страхового стажу як працівникам, котрі створюють для Вас матеріальні блага, так і Вам самим!

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 

index



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь