A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Стартував проект «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»

Дата: 05.04.2018 13:20
Кількість переглядів: 834

IMG_20180404_134309

 Стартував проект «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» в межах ініціативи ЄС “Мери за економічне зростання”, який відібрано конкурсною комісією. З цього приводу, 4 квітня в Клішковецькій сільській раді відбувся стартовий семінар за участі громадськості, який проводили представники Агенції розвитку громад Буковини – експерти з розвитку кооперації Наталя Белюкіна та Олександр Ковальчук, які ознайомили присутніх з  роботою кооперативів,  що існують у Чернівецькій області, розповіли про переваги здійснення спільної економічної діяльності та запропонували свою підтримку у створенні кооперативу. 

Участь у реалізації проекту візьмуть десять об’єднаних територіальних громад області: Глибоцька, Волоківська, Недобоївська, Рукшинська, Клішковецька, Великокучурівська, Вашковецька, Сокирянська, Усть-Путильська, Мамалигівська  (в окремих заходах – Селятинська).

В процесі реалізації всього проекту очікується створення 10 нових кооперативів у десяти об’єднаних територіальних громадах області, які об’єднають біля 200 домогосподарств, створення нових робочих місць.

Метою семінару було залучення жителів громади до створення сільськогосподарського кооперативу в Клішковецькій  ОТГ на грантових засадах, для реалізації даного проекту.

Серед важливої інформації, яка прозвучала та зацікавила присутніх стало фінансування проекту по створенню таких кооперацій. Загальна вартість проекту в Клішковецькій ОТГ на обладнання для кооперативу становить  - 35,00 тис.Є, з яких 26,075 тис. Є – це грантові кошти та 8, 925 тис. Є - внесок громади.

Важливим моментом є і те, що дані кошти повинні бути спрямовані на закупівлю обладнання, за допомогою якого буде здійснювати діяльність кооператив. Напрямки діяльності, як і все необхідне обладнання обирають члени самої кооперації.

Така інформація не могла не зацікавити всіх присутніх та викликала її пожвавлене обговорення. Кожен мав змогу задати питання та отримати на них вичерпну відповідь.

В ході  семінару обрано ініціативну групу у складі 5 осіб, які мають створити кооперацію на території Клішковецької ОТГ та будуть брати активну участь в реалізації даного проекту.  

Відповідальною особою від сільської ради є заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сапогівський А.М.

Сподіваємось, що робота зі створення сільськогосподарського кооперативу за фінансової підтримки європейського союзу знайде своє продовження в обґрунтованих ідеях та створенні обслуговуючої кооперації, що приноситиме свої позитивні результати, а це, в свою чергу стане ще одним кроком громади вперед на шляху її розвитку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь