A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Перші кроки до відкриттів у День дітей-винахідників

Дата: 18.01.2018 10:50
Кількість переглядів: 675

 

Загальновідомо, що обдарована молодь – це майбутня еліта будь-якої країни у всіх сферах. Стремління до наукового пошуку, бажання відчути смак хоча б маленького відкриття зароджується у дітей ще за шкільною партою. Учні, проявляючи зацікавлення до відповідної галузі науки, в певній мірі визначають свою майбутню професію. Їх успіх приходить не сам по собі, запорукою є наполеглива праця і терпіння.

Міжшкільне учнівське наукове товариство «Ерудит» – це маленький підрозділ у структурі БМАН, але досить важливе об’єднання учнів, яке  дає можливість прищепити їм інтерес до науково-дослідницької роботи, дати їм можливість проявити  себе. Вчителі гімназії впевнені, що    такі наукові дослідження – перші кроки до справжніх відкриттів, початок нових звершень.

Ось і цього року 17 січня, у День дітей-винахідників, на базі Клішковецької гімназії відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

З побажаннями всім учасникам зростання, творчого натхнення і незламної віри у свої сили на урочистому відкритті виступили начальник відділу освіти, молоді і спорту, культури, туризму Вілянська Лілія Іванівна та головний спеціаліст відділу Кирилюк Олена Володимирівна. До вітання долучилися директор Полянського НВК Івасюк Орися Миколаївна та соціальний педагог Клішковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Соломко Марія Ярославівна.

Переможцями І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт стали такі учні: Коростюк Олександра  (10 клас) з роботою «Сугестія як ключовий код рецепції поетичного спаду Поля Верлена» (керівник Боднар Н.С.); Продан Аліна (10 клас) з роботою «Господарське життя та культурно-освітній розвиток с.Клішківці наприкінці ХІХ – початку ХХ ст.» (керівник Попова М.М.); Павлюк Ольга (8 клас) з роботою «Вплив природних чинників та людини на розвиток садівництва на території Клішковецької сільської ради» (керівник Палагнюк С.Д.); Кирилюк Анна (7 клас) з роботою «Дослідження софізмів і парадоксів через математичні доведення» (керівник Музика Л.Д.); Дудка Діана (10 клас Полянського НВК) з роботою «Етіологія поперечного раку дуба звичайного в насадженнях Клішківського лісництва» і  Голик Маргарет (10 клас Полянського НВК)  з роботою «Екологічні особливості та охорона рослин родини Розових у флорі національного природного парку «Хотинський» (керівник Мельник Д.С.).

Актуальні  роботи представили Рубан Тетяна (10 клас) на тему «Йододефіцит – проблема ХХІ сторіччя та шляхи її вирішення в нашому суспільстві» (керівник Ткач Г.С.) та Антонюк Ангеліна (9 клас) під назвою «Геохімічна характеристика підземних вод села Клішківці Клішковецької сільської ради Хотинського району» (керівник Палагнюк С.Д.). Пізнавальними були роботи членів математичної секції (керівник Музика Л.Д.): Митрофанюк Крістіни (7 клас) – «Дослідження проявів дзеркальної симетрії на прикладах чисел-паліндромів» і Зубаїра Давида (7 клас) – «Пошук досконалості за допомогою формули «золотого перетину».

Результатами своїх  досліджень поділилися: з теми «Буковинське народне віче 3 листопада 1918р.» учень 10 класу Жижин Тарас (керівник Попова М.М.) і «Тема самотності в єдиному колообігу. «Філософія речі» як шлях до подолання відчуження (на прикладі поезії Райнера Марії Рільке)» учениця 11 класу Горенчей Людмила  (керівник Боднар Н.С.). Уперше взяли участь у конкурсі-захисті учні 7 класу Шировецького НВК з роботою «Розвиток і становлення освіти шкіл с.Ширівці та с. Владична з початку ХХ ст.» (керівник Бурлака М.В.). 

На урочистій ноті директор Клішковецької гімназії Надія Сергіївна Боднар закрила конкурс, запевнивши, що юна наукова еліта – це гордість не лише гімназії, а й всієї Клішковецької громади.         

Л.Д. Музика – заступник директора Клішковецької гімназії  з НВР,

керівник УНТ «Ерудит»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь